SAS-fly ranet - mulig bombe på flyplassen

Oslo-fly måtte snu i lufta. Væpnet ran, evakuering og fluktbiler i brann ved Gøteborgs flyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et svært dramatisk ran ryster Landvetter flyplass i Gøteborg i dag. I utenrikshallen på flyplassen skal de bevæpnede mennene ha etterlatt seg en veske. Politiet frykter det dreier seg om en bombe.

- Vi har sperret av deler av Landvetter flyplass etter en mulig bombetrussel mot gate 19. Vi har funnet en veske med antenner i, sier Anna Rosenberg ved Västra Götalandspolisen til Göteborgs-Postens nettutgave.

Alle som befinner seg på flyplassen ble evakuert til innenrikshallen som ligger rundt 250 meter unna.

Oslo-fly måtte snu

Seks norske flypassasjerer på Widerøes rute WF329 fra Oslo skulle ha landet på Landvetter 15.00 i dag.

- Vi har snudd med den, i og med at de ikke kan si når flyplassen er åpnet for trafikk. De snudde i luften for 10 minutter siden, og er nå på vei tilbake til Oslo, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien til Dagbladet.no klokka 14.25.

Flere av Widereøes flygninger er kansellert som følge av de dramatiske hendelsene på Landvetter.

Innenrikstrafikken ved flyplassen går ifølge svenske medier nå som normalt, mens alle utenriks-avganger og -ankomster er stanset på ubestemt tid mens politiets teknikere og bombehunder jobber på stedet der den mistenkelige gjenstanden er.

DRAMATISK RAN: To store biler ble funnet i brann etter det svært oppsiktsvekkende ranet ved Landvetter i dag. Foto: SCANPIX
DRAMATISK RAN: To store biler ble funnet i brann etter det svært oppsiktsvekkende ranet ved Landvetter i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Kommandoran

Flere  menn bevæpnet med automatvåpen skal ha ranet vektere fra Securitas da de var i ferd med å losse to bokser med ukjent innhold fra et fly og inn i en verditransport.

Ifølge et vitne  kom ranerne seg inn på området ved å brase gjennom en port med jeepen de hadde med seg.

- Det jeg kan bekrefte er at det er en flight fra London som har blitt ranet. Det er et fly som landet 12.30, forteller kommunikasjonsdirektør Andris Zvejnieks i SAS til Aftonbladet.se.

En rød Jeep Cherokee ble funnet i full fyr like ved flyplassen, og en Volvo V70 står utbrent ikke langt unna. Ranerne forsvant trolig  videre i en tredje fluktbil.

Store politistyrker, inkludert et helikopter, jakter nå på ranerne, som også har strødd ut såkalte spanske ryttere i veibanen for å punktere dekkene til forfølgerne.

- Vi leter etter tre menn som forsvant i en bil i svært høy hastighet mot Gøteborg. Flere mistenkte menn i skuddsikre vester ble også sett ved flyplassområdet før ranet, sier Rosenberg i politiet til Göteborgs-Posten.

Alle passasjerer og mange ansatte samlet seg i innenrikshallen på Gøteborgs lufthavn Landvetter da bombealarmen gikk.