MÅTTE NØDLANDE:  Et SAS-fly på vei til Bergen fra Alicante måtte nødlande på Gardermoen lørdag på grunn av punktert dekk. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MÅTTE NØDLANDE: Et SAS-fly på vei til Bergen fra Alicante måtte nødlande på Gardermoen lørdag på grunn av punktert dekk. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

SAS-fly til Bergen fra Alicante måtte nødlande Gardermoen på grunn av punktert dekk

Rester av dekket skal ha ligget igjen i Alicante, ifølge rapporter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et SAS-fly som skulle til Bergen fra Alicante måtte nødlande på Gardermoen lørdag.

Årsaken var et punktert dekk, skriver Bergensavisen (BA).

- Et kvarter før vi skulle lande i Bergen så jeg at vi ikke var i nærheten av byen. Da ble det opplyst fra kapteinen at de ville gå ned på Gardermoen for å sjekke et av dekkene, sier Kennet Johannessen til avisa.

Han var om bord flyet som landet på Gardermoen, og var på Alicante i forbindelse med en treningsleir for fotball-laget han er trener for, ifølge avisa.

De skriver også at ifølge rapporter så lå det rester av det punkterte dekket igjen på flyplassen i Alicante.

Johannessen forteller at passasjerene i kabinen hørte smell og at det ristet kraftig i flyet i det de tok av fra Alicante.

Til BA sier SAS at de valgte å lande på Gardermoen da de ble klar over at et av dekkene kunne ha vært punktert. Der byttet de også fly.

- Det var aldri farlig, og det var en helt vanlig landing, sier pressekontakt i SAS Cathrine Sandegren.

- Vi ville naturligvis titte på det (dekket red. anm) så fort som mulig, når vi fikk indikasjoner på at det var punktert, svarer Sandegren på spørsmål om hvorfor de landet i Oslo, og ikke bare fløy rett til Bergen.