Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS-fly til Oslo sikkerhetslandet i München etter kraftig smell i venstre motor

Landet etter cirka 16 minutter i lufta. Hadde 119 passasjerer om bord.

RETURNERTE: Etter 16 minutter i lufta returnerte SAS-flyet på Mûnchen-flyplassen. Foto: Skjermdump/Flightradar24
RETURNERTE: Etter 16 minutter i lufta returnerte SAS-flyet på Mûnchen-flyplassen. Foto: Skjermdump/Flightradar24 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et SAS-fly med avgang fra München til Oslo klokka 13.05 i ettermiddag, foretok etter cirka 16 minutters flyvning en såkalt sikkerhetslanding, og returnerte til flyplassen i München.

Det bekrefter pressevakt Tonje Sund hos SAS overfor Dagbladet.

- Flyet returnerte til flyplassen etter et kraftig smell i venstre motor, sier Sund til Dagbladet.

Om bord befant det seg 119 passasjerer. De ble først briefet av kabinpersonell i lufta, og fikk også tilbud om ytterligere oppfølging etter landing, ifølge Sund.

ETTER LANDING: Over høytalerannlegget ble det sagt at det ikke var fare for brann da den ene motoren gikk i stykker på SAS-flyet. På bakken stod brannbilene likevel klare da flyet landet. Foto: Turid Backe-Viken
ETTER LANDING: Over høytalerannlegget ble det sagt at det ikke var fare for brann da den ene motoren gikk i stykker på SAS-flyet. På bakken stod brannbilene likevel klare da flyet landet. Foto: Turid Backe-Viken Vis mer

- Et kjempesmell

Blant dem om bord var Turid Backe-Viken. Hun hadde vindusplass, og satt rett ved motoren som gikk i stykker.

- Vi hadde kommet opp i lufta hadde flydd i cirka ti minutter, og jeg hadde sovna, som jeg pleier å gjøre når jeg flyr. Men så våknet jeg av et kjempesmell rett ved vingen jeg satt ved, og vi merka at flyet gjorde en slags dupp, sier Backe-Viken til Dagbladet.

- Alle om bord reagerte. Det var ingen som begynte å rope eller skrike, heldigvis, men alle stakk hodene opp og var opptatt av hva som hadde skjedd, fortsetter hun.

- Jeg vet ikke hvor lang tid det gikk - det føltes som kjempelenge -før det kom beskjed over høyttaleranlegget om at den ene motoren var ødelagt. Det ble også informert om at det ikke var fare for brann, men at flyet skulle returnere, sier hun.

- Ikke nødlanding

Ifølge Sund hos SAS er alle passasjerene nå booket om til et Lufthansa-fly med avgang seinere i dag.

Hun understreker videre at det aldri var snakk om en nødlanding.

- Hva er forskjellen?

- En sikkerhetslanding er når man velger av sikkerhetsmessige årsaker å gå tilbake, svarer hun.

Pressevakten forteller at flyet ble tatt ut av bruk etter landing, for videre tekniske undersøkelser.

Ifølge Flightradar24 erklærte besetningen om bord nødsituasjon klokken 13.22. På deres nettsider kan man se hvordan flyet - et Boeing 737 - først tok av og deretter returnerte til flyplassen.

- Dyktig kaptein

Passasjer Turid Backe-Viken beskriver kapteinen om bord som trygg og behersket etter at motoren gikk i stykker.

- Kapteinen var kjempeflink og informerte oss godt hele veien. Han fikk applaus da vi landet, og fortalte også at det var første gang han hadde landet et fly med bare en motor, sier hun.

- Han sa dessuten at alle som ønsket det kunne få komme fram til ham og snakke med ham etter landing, sier Backe-Viken, som likevel beskriver opplevelsen som «sitt livs verste flytur».

- Det var kjempeekkelt. Vi var veldig redde, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media