MISTET RADIOKONTAKT:  To britiske jagerfly tvang et SAS-fly på vei til Birmingham til å lande i Glasgow, da flyet mistet radioforbindelsen.

Foto: HANS ARNE VEDLOG / Dagbladet
MISTET RADIOKONTAKT: To britiske jagerfly tvang et SAS-fly på vei til Birmingham til å lande i Glasgow, da flyet mistet radioforbindelsen. Foto: HANS ARNE VEDLOG / DagbladetVis mer

SAS-fly tvunget til å lande av britiske jagerfly

Et SAS-fly på vei fra Kastrup til Birmingham - ble tvunget av britiske jagerfly til å lande i Glasgow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et SAS-fly på vei fra Kastrup til Birmingham, ble torsdag tvunget til å lande i Glasgow av britiske jagerfly.

- Flyet - et Canadair CRJ-900 - med 72 passasjerer var på vei til Birmingham. Flykontrollen mistet radiokontakten med flyet. Derfor ble det rutinemessig sendt opp jagerfly, sier pressetalsmann Tormod Sandstø i SAS til Dagbladet.

SAS-flyet - SK 2533 - var torsdag på vei fra Danmark til England, da britiske myndigheter tvang flyet til å lande i skotske Glasgow.

I følge den svenske avisa Expressen mistet flykontrollen radiokontakten med flyet, og kort tid etter ble det på radaren observert at flyet tok en uventet sving i nærheten av den nord-engelske byen Newcastle.

- Jeg vet ikke hva som var årsaken til at flyet mistet radiokommunikasjonen. Men etter en kort landing i Glasgow kunne flyet fortsette videre til Birmingham. Det er helt vanlig rutine at myndigheter sender opp jagerfly, når de ikke får radiokontakt med flyet, sier pressetalsmann Sandstø.

Etter at SAS-flyet ble tvunget ti å lande på Prestwick utenfor Glasgow, ble det slått fast at det var en teknisk feil med radioutstyret i flyet.

- Kort tid etter kunne SAS-flyet fortsett som planlagt til Birmingham, sier pressetalsmann Sandstø.