SAS-flygere tappet flyene tomme for strøm

Hundrevis av SAS-passasjerer har de siste månedene blitt stående på bakken fordi slurvete piloter har glemt å sette en cockpit-bryter i korrekt natt-posisjon. Dermed er Q-400-flyene blitt tappet for strøm og umulige å starte til morgenavgangene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Lufthavnsjef Morten Wathne ved Kristiansand lufthavn, Kjevik. synes det er lite tilfredsstillende at SAS ikke har klart å følge sine egne sjekklister og selskapsrutiner.

Dagbladet.no kan i dag avsløre hvorfor det i vinter har vært unormalt mange kansellerte morgenfly til København fra både Stavanger og Kristiansand. I Kristiansand er seks morgenavganger blitt kansellert på grunn av tomt batteri i flyet.

Pilot-tabbe

Mens passasjerene har fått høre at avlysningene skyldes \'teknisk feil\', har årsaken snarere vært at flygerne rett og slett har glemt å sette den viktige bryteren slik at ikke batteriene tappes mens flyet overnatter.

Bryteren inngår i pilotenes sjekkliste som skal leses før flyet parkeres for natta. Men av hittil ukjente årsaker har de altså en rekke ganger glemt den viktige bryteren.

Når morgenskiftet har kommet på jobb har flyet vært umulig å starte. Dermed har mange morgentrøtte passasjerer fått den sure beskjeden om at avgangen er blitt kansellert.

Problem-fly

Propellflyet Q-400 brukes ikke på norske innenriksruter i regi av SAS Braathens. SAS Danmark har derimot 13 slike fly som blant annet brukes på rutene til Stavanger og Kristiansand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer