SAS flyr med færre tomme seter

SAS opplevde en kraftig økning i antall passasjerer år for år i oktober. Markedssituasjonen er likevel krevende.

 Flere passasjerer:  Kabinfaktoren steg 2,1 prosentpoeng til 75,8 prosent for SAS i oktober. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Flere passasjerer: Kabinfaktoren steg 2,1 prosentpoeng til 75,8 prosent for SAS i oktober. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): SAS fraktet 2,7 millioner passasjerer (regulær trafikk) i oktober 2014, opp 7,9 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Den totale passasjertrafikken (RPK) steg 7,2 prosent til 3,1 millioner passasjerer, mens den totale kapasiteten (ASK) steg 4,2 prosent til 4,1 millioner passasjerer.

Kabinfaktoren steg 2,1 prosentpoeng til 75,8 prosent.

Yield-oppgang Yield og PASK* var opp henholdsvis 1,9 og 4,6 prosent i september. Valutajustert var yielden ned 1,9 prosent, mens PASK var opp 0,7 prosent, skriver SAS i en melding sluppet mandag.

Selskapet opplyser at markedssituasjonen fortsatt er krevende, men at det fikk sin syvende måned på rad med bedret kabinfaktor målt mot fjoråret.

Yielden (inntekt per flydd setekilometer) var i september 1,03 svenske kroner.

SAS hadde i oktober en punktlighet på 89,7 prosent.

Norwegian økte Torsdag meldte Norwegian at 2.243.560 passasjerer fløy med selskapet i oktober, en økning på 15 prosent sammenlignet med oktober 2013.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 39 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 35 prosent denne måneden.

Fyllingsgraden var 81,6 prosent, opp 2,3 prosentpoeng.

- Vi er svært godt fornøyd med at passasjerveksten fortsetter i oktober, spesielt i lys av at vi har 35 prosent flere seter i salg sammenlignet med samme måned i fjor, sa administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar.

* PASK er passasjerinntekter delt på ASK. ASK er antall setekilometer

Flere nyheter - SAS får drive sosial dumping Svenskene velger Norwegian
Kuttet lønnen — sykefraværet halvert