SAS flyr videre med Dash 8

Piloter og bakkemannskap berget liv i Aalborg-drama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SAS setter ingen fly på bakken etter ulykken i Aalborg søndag. Flyet var av typen Dash 8-Q400 - en type som har opplevd flere tekniske svikt.

Denne gangen begynte flyet å brenne da understellet brøt sammen under landing. Elleve passasjerer ble brakt til sykehus, men ingen fikk alvorlige skader, melder nyhetsbyrået Ritzau.

I fjor var en maskin av samme type nær ved å styrte i Sverige på grunn av en feil i den ene motoren.

- Vi har ingen grunn til å tro at denne ulykken har noen sammenheng med andre hendelser, som den i Sverige, så vi trekker ingen paralleller, sier pressesjef Jens Langergaard i SAS Danmark til NTB. Flere problemer De mange problemene med flytypen fikk den svenske havarikommisjonen til å konkludere med at den har «lav teknisk regularitet». Kommisjonen skrev i sin rapport etter nestenulykken i Kalmar at SAS-piloter har vært mentalt forberedt på problemer når de fløy Q400.

Men selskapet har altså ingen planer om sette noen av sine fly på bakken inntil feilen med det danske ulykkesflyet er funnet.

- Vi har vært i kontakt med den kanadiske produsenten Bombardier og informert dem om at flyet trolig fikk problemer med understellet. Men de sier at vi trygt kan fly videre, sier Langergaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer