<b>PÅ BAKKEN: </b> SAS-flyet som landet på Malmö Airport fredag var det siste flyet som var i lufta før streiken ble innledet. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
<b>PÅ BAKKEN: </b> SAS-flyet som landet på Malmö Airport fredag var det siste flyet som var i lufta før streiken ble innledet. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090Vis mer

SAS-forhandlingene strandet - flyavganger blir innstilt

En rekke flyavganger blir innstilt mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene mellom partene i SAS-konflikten i Sverige har strandet. Dermed fortsetter streiken, og en rekke flyavganger blir innstilt mandag.

De svenske SAS-flygerne gikk fredag ut i streik etter at forhandlingene med arbeidsgiverforeningen brøt sammen. Partene forhandlet hele søndag og over midnatt mandag, men klarte ikke å bli enige.

- Klokken 1.30 måtte vi konstatere at vi ikke kan komme til enighet her og nå, sier arbeidsgiverforeningens leder, Mattias Dahl.

Arbeidsgiverorganisasjonen har akseptert det nye meklingsforslaget, men det ble avvist av pilotforeningen, ifølge Dahl.

- Pilotforeningen vil ikke flytte på noen av sine krav, så vi var tvunget til å gi opp, sier han.

SAS overrasket

SAS bekrefter på sitt nettsted at streiken fortsetter.

- Vi er dypt bekymret og veldig overrasket over at Svensk pilotforening igjen takker nei til forhandlernes tilbud. Vår eneste ambisjon er å få dette i havn, men man må være to som vil forhandle, sier kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS.

Selskapet bekrefter at 230 avganger til og fra svenske flyplasser blir innstilt mandag, noe som vil ramme om lag 27.000 passasjerer.

Kanselleringer og forsinkelser

- Vi beklager at våre passasjerer kan bli berørt av den nåværende pilotstreiken i Sverige. Det vil dessverre bli kanselleringer og forsinkelser til, fra og innenlands i Sverige mandag, skriver flyselskapet. Avganger med norsk eller dansk personale påvirkes ikke av streiken.

Søndag ble 220 flyavganger innstilt fra svenske flyplasser. Blant dem var tolv flyginger mellom Oslo og Stockholm, det vil si seks tur-retur flyginger.

De svenske flygerne streiker fordi de krever høyere lønn og tryggere og mer forutsigbare ansettelsesvilkår.

(NTB)