SAS frykter flykaos i dag

I dag kan det bli fullt kaos på Gardermoen og andre skandinaviske flyplasser. Årsaken er at 2000 ansatte i SAS i København truer med å streike fra i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet foreløpig svært lite om hva som vil skje, sier informasjonskonsulent Hanne Bügel i SAS Norge.

Anbud

Ansatte ved innsjekkingskrankene, i rengjøringsavdelingen, bagasjestuere og bakkemannskaper truer med å lamme flytrafikken til og fra København i dag. De frykter for sine jobber ettersom SAS planlegger å sette ut flere av arbeidsoppgavene på anbud for å spare penger. Flyselskapet vurderer også å selge deler av konsernet i håp om å bedre det økonomiske resultatet, skriver den danske avisa Politiken.

Trafikkaos

En streik kommer på det verst tenkelige tidspunktet, i og med at sommertrafikken er på sitt høyeste i disse dager. En storstreik i Danmark vil raskt lamme flyplasser rundt om i Skandinavia. Gardermoen er en av de flyplassene som vil bli rammet hardest, ettersom mange fly fra Norge flyr via København.

Møt opp

- Hvis det blir streik må vi umiddelbart begynne å booke om reisende som skal til eller via København, sier Bügel.

- Hvordan bør de som skal ut å reise forholde seg?

- Det beste er å møte opp som normalt på flyplassen. De som skal reise i ettermiddag bør også ta kontakt med reisebyrået sitt, sier Bügel. Da vil de få beskjed om situasjonen.

Også på flyplassen vil passasjerer få informasjon og hjelp til å planlegge en ny reiserute.