Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS gir Braathens-svar fredag?

KRISTIANSAND (Dagbladet): Fredag kan de Braathens-ansatte kanskje få svar på om det blir SAS-overtakelse eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I så fall går SAS fra sitt tidligere krav om å beholde bonusordningen, ettersom både departementet og Konkurransetilsynet har signalisert at man ønsker å fjerne bonusordningen på norsk innenriks fra 1. april neste år.

I en selskapsmelding til Oslo Børs opplyser Braathens at det pågår forhandlinger på to plan: Mellom SAS og hovedaksjonærene i Braathens (Braathens-familien og KLM) og mellom Braathens og leasing-selskapene som eier 25 av selskapets 33 fly. Forhandlingene skjer med tanke på å finne tilfredsstillende løsninger slik at SAS kan gjennomføre et kjøp av Braathens.

Målet er å komme frem til en avtale innen fredag. Dersom fremdriftsplanen overholdes, vil et frivillig tilbud kunne fremsettes tirsdag 27. november.

Ifølge avtalen som 21. mai ble inngått mellom SAS og hovedaksjonærene i Braathens ble det avtalt at selskapet skulle overtas for ca. 1,1 milliarder kroner.

I mellomtiden har flyverden forandret seg mye, ikke minst i kjølvannet av terroraksjonene mot USA. dagbladet.no vet at disse forholdene har vært konkret diskutert i forbindelse med overtakelsen.

[email protected]

Hele Norges coronakart