Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS gir Braathens ultimatum

Braathens må blant annet slankes med 10 fly før SAS vil overta det konkurstruede selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagens Næringsliv er dette det mest sentrale punktet i den hemmeligholdte avtalen som regulerer SAS' overtagelse av Braathens. SAS vil tvinge Braathens til å slanke det konkurstruede selskapet med en tredel før en eventuell overtagelse.

Vanskelig

Kravet fra SAS kan bli vanskelig og kostbart for Braathens å imøtekomme. Selskapets flyflåte består av 33 Boeing 737-maskiner, hvorav to allerede står på bakken. Å parkere ytterligere 10 fly på dagens flymarked, som ifølge avisa flommer over av maskiner, blir ikke lett. Etter terrorangrepene mot USA 11. september har markedsverdien på fly sunket kraftig, og hele luftfartsindustrien har vanskelige tider.

SAS' konsernsjef, Jørgen Lindegaard, ikke kommentere innholdet i avtalen mellom selskapet og Braathens to største aksjonærer, Braganza og KLM.

- Det første spørsmålet vi nå må stille oss selv er: Hva er det vi overtar? Det viktigste for oss nå er hvordan Braathens ser ut når vi overtar. Dette skal vi gå inn i dialog med Braathens ledelse og styre om, sier Lindegaard til avisa.

Hele Norges coronakart