SAS gir opp bonuskampen?

KRISTIANSAND (Dagbladet): SAS vil etter det Dagbladet har grunn til å tro, ikke lenger kreve en rettslig avgjørelse om bonuspoengene på norsk innenriks. Dermed står bonuspoengene for fall fra 1. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heller ikke på Braathens-flyginger vil du få bonus etter denne datoen. Hardkjøret mot de Braathens-ansatte de siste to månedene har gjort det politisk umulig å få stortingsflertallet til å trosse Konkurransetilsynets avgjørelse om å forby bonusordningen på norske innenriksflyginger.

Ny luftkamp

Dermed vil en lavpriskonkurrent ta opp konkurransen på de største og feteste innenriksrutene.

Norwegian Air Shuttle (NAS) er i full gang med å leie inn Boeing 737-300-maskiner og ansette personell. Forutsetningen har vært at myndighetene fratar SAS og Braathens de lojalitetsskapende bonusprogrammene.

Da Color Air prøvde seg med tre fly i 1998, var mye av årsaken til fiaskoen at spesielt forretningskundene valgte SAS og Braathens fordi de fikk bonuspoeng. Med lavprisruter i rushtidene mellom storbyene vil NAS kunne by SAS og Braathens på reell konkurranse.

Viseadministrerende direktør i SAS Airlines, Gunnar Reitan, sier selskapet er forberedt på konkurranse.

Han gir kryptiske svar på spørsmål i forbindelse med den endelige behandlingen av bonusordningene.

- Godt forberedt

- Vi er overhodet ikke forbauset eller skuffet over at det kommer en ny aktør på norsk innenriks.

- Det betyr vel at bonusprogrammene etter alt å dømme forsvinner?

- Ja, vi må se hva som blir resultatet av ankebehandlingen. Det må bare bli som det blir. Det er et faktum at dersom vedtaket opprettholdes, så er det et særfenomen nærmest på verdensbasis.

- Er det ikke litt fristende å gå videre med saken ettersom NAS har sagt at bonusordningene må vekk før de starter flyginger?

- Jo. Men jeg forskutterer ikke det ene eller andre, sier han.