SAS-granskere fant mystisk flydel

Gummipakning i understellet på et ulykkesfly av typen Dash-8 skulle ikke vært der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Granskerne som undersøker et SAS-fly etter en nødlanding i København nylig, har avdekket en gummipakning de ikke hadde ventet å finne i landingsunderstellet på flyet.

Den lille gummipakningen, en såkalt o-ring, hører ikke hjemme i hjulunderstellet på Dash 8 Q400-maskinen som måtte nødlande på Kastrup lørdag, heter det i den foreløpige rapporten til den danske havarikommisjonen.

Gummipakningen har sannsynligvis sittet i klemme slik at det høyre landingshjulet ikke ble felt helt ut. Akkurat som ved uhellene med SAS sine Dash 8 Q400-fly i Ålborg og Vilnius i september var det i den såkalte aktuatoren i landingsunderstellet at feilen oppsto. Men mens de to første uhellene skyldtes slitasje i en sylinder, er det denne gangen altså trolig snakk om en gummipakning som blokkerte hjulet.

- O-ringen kommer ikke fra aktuatoren, og dens opprinnelse er foreløpig ukjent, står det i den foreløpige rapporten fra havarikommisjonen, som ble lagt fram tirsdag kveld.

Samtidig mener havariekspertene at det er snakk om en feil som kun gjelder flyet som havarerte lørdag.

- Den utilsiktede tilstedeværelsen av o-ringen og konsekvensene som ble forårsaket av denne, blir vurdert til bare å gjelde denne flymaskinen, heter det i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer