PÅ KANTEN AV STUPET: Her puster SAS-styret ut etter å ha fått redningspakken på plass. T.V. viseformann Jacob Wallenberg, styreformann Fritz Schur, og det norske styremedlemmet Dag Mejdel. Foto: AP / Polfoto / Jakob Jorgensen / NTB-SCANPIX
PÅ KANTEN AV STUPET: Her puster SAS-styret ut etter å ha fått redningspakken på plass. T.V. viseformann Jacob Wallenberg, styreformann Fritz Schur, og det norske styremedlemmet Dag Mejdel. Foto: AP / Polfoto / Jakob Jorgensen / NTB-SCANPIXVis mer

- SAS hadde penger til ti dagers drift

Da SAS i november forhandlet med sine ansatte om kraftige lønnskutt for å unngå konkurs, hadde flyselskapet bare penger til ti dagers drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestleder i SAS-styret Jacob Wallenberg sier til den svenske avisen Dagens Nyheter at kassa mer eller mindre var tom mens forhandlingene med de ansatte sto på.

- Vi hadde kontanter til ti dagers drift. De siste to dagene hadde vi en konkursadvokat i styrelokalene, sier Wallenberg.

De dramatiske forhandlingene varte i en ukes tid, og endte med at de ansatte aksepterte massive lønnskutt og lenger arbeidstid for å holde SAS flytende.

Wallenberg avviser at konkurstrusselen var overdrevet og kun et redskap for å få de ansatte til å akseptere lavere lønn.

- Hadde vi ikke fått en avtale på plass, ville SAS gått konkurs, og 15.000 ansatte hadde mistet jobben. Det ville blitt den største konkursen i Skandinavias historie, påpeker Wallenberg.
(NTB)