SAS håner konkurrentene

Se reklamen som håner de mindre punktlige konkurrentene til SAS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kan være utrolig irriterende når fly blir forsinka. En ny undersøkelse viser nå at SAS var det mest punktlige flyselskapet i verden i juli. Da var 91,48 prosent av alle flyene deres i rute.

Nå mobber de sine mindre punktlige naboer.

App SAS lanserer nemlig en app som kalles for TimeKiller. Den inneholder en håndfull enkle spill som reisende kan kose seg med når de har tid til overs. Noen av spillene går for eksempel ut på å snurre et hamster i et hjul, eller blåse en vifte rundt.

Det er allikevel den bråkjekke reklamekampanjen som sender ett lite stikk til SAS sine konkurrenter. Den lyder nemlig som følger:

«The Time Killer — When not flying Europes most punctual airline.»

- Jeg vil ikke kalle det mobbing, vi nevner ingen andre flyselskap. Vi har ingen strategi med å kritisere andre, og vi ønsker ikke å kommentere når de kritiserer oss, sier Anders Lindström som er PR-ansvarlig i SAS til Aftonbladet.

Mest poppulær i SAS SAS sine kanskje største konkurrenter, Norwegian, er ikke bekymret over appen fra SAS.

Men det har heller ikke gått dem hus forbi.

- Jeg tolker hamsteret i hjulet som at SAS er litt stresset over at Norwegian gjør det så bra. De veit at vi er hakk i hæl på dem, sier Åsa Larsson, presse - og informasjonsansvarlig i Norwegian til Aftonbladet.

Hun tror appen blir mest populær blant SAS sine egne ansatte.

- Den ser litt morsom ut, men det er nok flest SAS ansatte som kommer til å leke med den tror jeg. Vi føler oss ikke mobbet. Spørsmålet om punktlighet handler jo om hvor man hetner statistikken fra, sier Larsson.

Overrasket Anders Lindström i SAS blir overrasket over at Norwegian setter spørsmålstegn ved statistikken.

- Vi bruker Flightstats som er en helt objektiv kilde. Der kommer jo Norwegian også bra ut. Så det er rart de kritiserer den kilden, sier Lindström. 

TIMEKILLER: When not flying Europes most punctual airline.
TIMEKILLER: When not flying Europes most punctual airline. Vis mer