Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- SAS har brutt reglene for vedlikeholdssjekk

Flyselskapet SAS har brutt myndighetenes regler for vedlikehold av flyene, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avsløringen lørdag kommer bare to dager etter avisen skrev at SAS ikke har fulgt sine egne regler: De har ikke sikkerhetssjekket flyene så ofte som selskapets regler krever.

Hver uke skal teknikerne foreta omfattende servicesjekk av SAS-flyene, pålagt av myndighetene. I teknikernes logg heter det at arbeidet som utføres, skal loggføres først påfølgende dag. Det betyr at det kan gå åtte dager mellom hver gang et fly sjekkes, i stedet for sju dager.

- Vi har gitt SAS pålegg om å endre sine manualer slik at intervallet mellom denne servicesjekken ikke overstiger sju dager. Vi ser alvorlig på at SAS ikke har fulgt reglene, og kan ikke akseptere denne typen avvik fra vedlikeholdsprogrammet, sier sjef Sven Christiansson i Skandinavisk Tilsynskontor (STK) til VG.

Christiansson sier det er uklart hvorfor ikke STK selv har oppdaget praksisen tidligere.

Torsdag meldte VG at flyselskapets daglige tekniske ettersyn av SAS-flyene i mange tilfeller ble foretatt med intervaller på langt over de foreskrevne 24 timer.

- Jeg regner med at dette fører til intern oppvask både i SAS og Skandinavisk tilsynskontor. Dette er ikke til å leve med for selskapet, det kan ikke aksepteres, sier Norsk Flygeforbunds leder Petter Førde.

(NTB)

BRYTER REGLENE: SAS bryter både egne og myndighetenes regler om vedlikehold av flyene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media