SAS-hotellet i Oslo bygde om for prins

Persiske tepper, egne senger og sofaer ble fløyet inn og hotellets egne møbler kastet ut.

KRAVSTOR: Prins Salman bin Abdulaziz Al-Saud (i midten). Her møter han utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Berit Roald / Scanpix
KRAVSTOR: Prins Salman bin Abdulaziz Al-Saud (i midten). Her møter han utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Da den saudiarabiske prinsen Salman Bin Abdulaziz Al-Saud gjestet Norge i slutten av mai kom han godt forberedt.

I forkant av besøket sendte han sin ambassadør i Sverige for å undersøke standarden ved Radisson Blu Scandinavia Hotel ved Holbergs plass i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

- Krevende Standarden møtte tydeligvis ikke standarden han er vant med. Derfor måtte åtte rom bygges om til suiter, i tillegg til at prinsen tok med sitt eget flyttelass med interiør, ifølge avisa.

Hans følge telte 80 mann, blant dem seks sønner.

- Noen er mer krevende enn andre, men vi gjør alt for å behage kundene, sier hotelldirektør Lars Listhaug til Dagens Næringsliv.

Han vil ikke kommentere hvor mye ombyggingen kom på eller hvem som tok regninga.

Ga hotellansatte gaver Egentlig skulle hotellet ordne med interiør for prinsen, men uenigheter om hvem som skulle ta ansvaret for regninga - i flere hundre tusen kroners-klassen - skal ha ført til at prinsen lastet flyet sitt med det han trengte.

Men likevel var han nok fornøyd:

- Se på klokka mi, sier møtekonsulent Julia Hauge Grøndahl, som ordnet med den praktiske delen ved besøket.

Prinsefølget valgte også å betale med nystrøkne dollar i plastinnpakning foran kredittkort.
 
Midtøsten høyt på agendaen Under besøket møtte han statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og Oslos ordfører Fabian Stang. I samtaler med Gahr Støre sto den fastlåste fredsprosessen i Midtøsten høyt på agendaen.

Saudi-Arabia var pådriver for det arabiske fredsinitiativet fra 2002 og var senere vert for forhandlingene mellom Hamas og Fatah.

Saudi-Arabia har ennå ikke anerkjent Israel og har ingen diplomatiske forbindelser med landet, men Støre tror denne holdningen er i ferd med å forandre seg.

— Saudi-Arabia er opptatt av palestinernes rettigheter, men samtidig er det klart at Israel nå blir regnet som en realitet, sa Støre til NTB etter møtet med bin Abdul Aziz Al-Saud.

STORT FØLGE: Prins Salman bin Abdulaziz Al-Saud hadde med seg 80 mann til Norge.
Foto: Berit Roald / Scanpix
STORT FØLGE: Prins Salman bin Abdulaziz Al-Saud hadde med seg 80 mann til Norge. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer