SAS ilagt 565 millioner kroner i bot

For ulovlig prissamarbeid om flyfrakt.

 BØTELAGT AV EU-KOMMISJONEN : I likhet med KLM, Air France og British Airways, har det skandinaviske flyselskapet SAS blitt bøtelagt for mange millioner kroner av EU-kommisjonen etter å ha drevet ulovlig prissamarbeid om flyfrakt. Arkivfoto Agnete Brun/Dagbladet.
BØTELAGT AV EU-KOMMISJONEN : I likhet med KLM, Air France og British Airways, har det skandinaviske flyselskapet SAS blitt bøtelagt for mange millioner kroner av EU-kommisjonen etter å ha drevet ulovlig prissamarbeid om flyfrakt. Arkivfoto Agnete Brun/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommisjonen har ilagt flyselskapet SAS en bot på 565 millioner kroner for ulovlig prissamarbeid om flyfrakt, melder avisen Le Monde.

Tolv flyselskaper er ilagt til sammen 800 millioner euro, tilsvarende 6,5 milliarder kroner, i bøter av EU-kommisjonen, skriver den franske avisen. Blant selskapene er KLM, Air France og British Airways.

EU-kommisjonen har i over fire og et halvt år etterforsket 26 flyselskaper for ulovlig prissamarbeid om flyfrakt.

Selskapene har allerede betalt bøter for den ulovlige virksomheten i USA og inngått forlik med en rekke kunder i USA og Canada om erstatning.

Dette er andre gang SAS tas for kartellvirksomhet, etter at EU-kommisjonen i 2001 idømte SAS og Maersk Air bøter på 300 millioner kroner for å ha inngått hemmelige avtaler om å dele markedet for internasjonale flyginger fra Billund og København.

(NTB)