RISIKERER STORSTREIK: Fra og med i morgen tidlig kan en svært stor del av SAS-flygningene bli kansellert. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
RISIKERER STORSTREIK: Fra og med i morgen tidlig kan en svært stor del av SAS-flygningene bli kansellert. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Fare for storstreik i SAS fra imorgen tidlig

SAS: Innenriks berøres 10-15000 passasjerer av den varslede streiken

Skal du reise med charter eller med flytypen CRJ, går flygningen din som normalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS' informasjonssjef Knut Morten Johansen går nå ut med selskapets egne anslag på hvor mange som vil bli berørt av flystreiken i morgen.

- Fra første dag berøres 10-15000 passasjerer innenriks, sier Johansen til Dagbladet.

Han forklarer at tallet også inkluderer passasjerer som har funnet andre løsninger enn å fly med SAS i morgen - for eksempel å framskynde reisen.

Det foregår i ettermiddag samtaler mellom partene hos Riksmekleren. Lykkes det ikke å finne en løsning, er storstreiken et faktum i morgen tidlig.

Noen går som normalt

Selv om en svært stor andel av SAS' innenriksruter vil bli kansellert hvis streiken utvides til en storstreik, er det også noen som vil flys som vanlig.

Dette gjelder ifølge Johansen ruter med flytypen CRJ, som flys av innleide selskaper - som for eksempel strekningene Oslo - Kristiansund og Stavanger - Ålesund - Trondheim.

Alle charterfly vil også gå som normalt.

Rammer halvparten av utenriksflyene

For utenriksflygninger er situasjonen denne: - Omtrent halvparten av dem vil bli kansellert, sier Johansen.

Grunnen til at ikke flere av utenlandsflyene kanselleres, er at mange flys av utenlandske piloter, blant annet svensker og dansker.

Johansen gir følgende råd til alle som har planer om å fly med SAS imorgen:

- Jeg anbefaler alle å følge med på www.sas.no