- SAS innfører nytt klasseskille

SAS skal kapre passasjerer med et nytt klassesystem på konsernets Europa-ruter, skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Inføringen av et nytt og tredelt klassesystem på SAS-ruter til Europa blir trolig et ledd i konsernets siste snuoperasjon for å kapre kunder, melder Dagens Næringsliv (DN). En slik tredeling av passasjerene skal lokke reisende til flyselskapet.

Tre klasser

Det nye systemet skal ifølge avisa innføres i høst. Først i flyet vil passasjerer på en oppgradert businessklasse sitte. Disse får bedre mat, drikke og service for et påslag i billettprisen. Dette vil fortrinnsvis bli et tilbud for dagens Pandium-medlemmer og enkelte Gull-medlemmer, som ifølge kundeundersøkelser prioriterer komfort og service framfor pris. En billett på denne klassen vil trolig gi flere bonuspoeng enn i dag.

Deretter følger økonomiklassen, som ikke blir særlig forandret fra dagens ordning. Dette skal være et tilbud for den voksende gruppe av reisende som legger vekt på effektivitet og fleksibilitet. Disse skal være villige til å betale for mat og drikke, men vegrer seg for å punge ut for en fullprisbillett.

Bakerste del av flyet skal reserveres passasjerer på det som DN kaller «Snowflake-konseptet».

Disse får verken vått eller tørt på veien til Europa, men får til gjengjeld reise opptil 25 prosent billigere enn dagens turistklassebilletter. Det er foreløpig uvisst om passasjerer på de billigste billettene vil få bonuspoeng.

Differensierte priser

Den nye tredelingen av klassesystemet betyr at lavprissatsningen Snowflake legges ned, men merkenavnet skal trolig brukes på de aller billigste billettene ut av Danmark og Sverige i det nye systemet.

Ifølge Dagens Næringsliv vil det ikke bli store endringer i norske innenriksflyginger, bortsett fra at billettprisene skal differensieres mer etter fleksibilitet.

NYTT KLASSESKILLE: Ifølge Dagens Næringsliv skal en tredeling av passasjerene lokke flere kunder til flyselskapet.