SAS-kaos hele dagen

-Sjekk hver flyplass eller ring 05400, sier flyselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bli hjemme hvis du ikke absolutt må ut og fly med SAS Braathens. Det er det aller beste forbrukertipset fra flyselskapet selv. Ved 08-tiden var allerede 34 avganger innstilt fra norske flyplasser på grunn av pilotenes sykemeldinger.

-De som må ut fly i dag klan ringe vårt reisesenter på 05400. Der har vi full bemanning fra start. Ellers er det nettsidene til hver enkelt flyplass som har den oppdaterte oversikten, sier kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS Braathens til Dagbladet.no.

22 av innstillingene fram til 13.45 rammer passasjerene på hovedflyplassen Gardermoen.

Kaoset forsterkes i norsk SAS-trafikk ved at SAS Danmark på Kastrup ikke kommer på jobb før 12.00 i dag. Det betyr at ingen SAS-fly går fra Kastrup til norske flyplasser før den tid.

- Det går heller ingen fly fra Norge til Kastrup før 12.00. Den trafikken er også ansvaret til SAS Danmark. Men vi håper uansett at det blir bedre i dag enn mandag, da vi hadde 120 kanselleringer, opplyser seniorrådgiver Knut Løvstuhagen i SAS Braathens.

Pilotmøte klokka 10

Pilotenes ledere i Norge, Sverige og Danmark skal møte SAS-ledelsen i Stockholm klokka 10. Uansett vil SAS-trafikken utover hele dagen bli forsinket.

-Dersom pilotene friskmelder seg i løpet av dagen, skal trafikken kunne være i rute igjen fra onsdag, sier Løvstuhagen.

Fot: Scanpix
Fot: Scanpix Vis mer

Alle kan booke om

I dag kan alle SAS-billetter bookes om, selv lavprisbilletter som i utgangspunktet ikke kan endres.

-Vi følger EU-reglene for kompensasjon til passasjerer  som ikke har kommet avgårde etter planen. Det betyr blant annet at SAS-passasjerer ikke kan booke om til andre flyselskap på vår regning uten først å ha avtalt med oss , sier Løvstuhagen.