SAS-kapteinen skulle lande på Evenes, men fikk ikke kontakt med tårnet. Bemanningen var sporløst forsvunnet

- Kapteinen fortalte at de hadde forsovet seg.

FIKK IKKE KONTAKT: En passasjer Dagbladet har snakket med, forteller at han har fått opplyst at årsaken til at tårnet på Evenes sto tomt, var at bemanningen hadde forsovet seg. Foto: Tipser
FIKK IKKE KONTAKT: En passasjer Dagbladet har snakket med, forteller at han har fått opplyst at årsaken til at tårnet på Evenes sto tomt, var at bemanningen hadde forsovet seg. Foto: TipserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SAS sin rute SK7382 fra Kreta til Evenes skulle etter planen lande rundt klokka 20. Alt så ut til å gå greit, men da flyet var over Hamarøy forsøkte kapteinen å komme i kontakt med tårnet på Evenes.

Det var enklere sagt enn gjort. Tårnet var nemlig ubemannet.

- Over Hamarøy ble flyet omdirigert til Bodø fordi kapteinen ikke oppnådde kontakt med tårnet på Evenes. Tårnet var ikke bemannet på et tidspunkt hvor det skulle vært bemannet, sier lufthavnsjef på Evenes Eirik Bergstedt til Dagbladet.

En passasjer Dagbladet har snakket med, forteller at han har fått opplyst at årsaken til at tårnet sto tomt var at bemanningen hadde forsovet seg.

- Kapteinen fortalte at tårnet hadde forsovet seg, han var mildt sagt oppgitt, sier passasjeren på telefon fra flyet.

Lufthavnsjef Bergstedt kan ikke bekrefte overfor Dagbladet hva som var årsaken til at tårnet sto ubemannet.

- Jeg vet ikke detaljene i saken, så årsaken må vi komme tilbake til. Men det ligger i sakens natur at dette er en situasjon som ikke er ønskelig, og vi beklager på det sterkeste det som har skjedd overfor passasjerer og alle involverte, sier Bergstedt.

Avinor fikk klokka 20.20 til slutt kontakt med personen som skulle ha vært på vakt i tårnet, og flyet setter kursen mot Evenes i løpet av kvelden.

Ifølge avisa Framover ble også et luftambulansefly stående på bakken i Bodø på grunn av trøbbel i tårnet i Evenes. Den planalgte turen måtte utsettes.