Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS kjøper Braathens

Etter flere måneder i uvisse har SAS nå bestemt å kjøpe konkurrenten Braathens. De kjøper hver aksje for 27 kroner - 7 kroner mindre enn det opprinnelige budet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lettet over Braathens-kjøp

Forhandlingene mellom SAS og Braathens stoppet fredag, og det var ikke klart om de to ville bli enige, men i dag er det klart at SAS kjøper Braathens.

Det opprinnelige budet fra SAS lød på 35 kroner pr. aksje, men de dårlige tidene i luftfarten har ført til at SAS senket budet til 27 kroner per aksje.

Salget kom i stand etter forhandlinger med Braathens to største eiere, Braathen-familien og KLM. Tilbud på kjøp av de resterende aksjene blir sendt ut onsdag og tilbudet står ved lag fram til 14. desember.

Oppkjøpet ble gjort mulig da Konkurransetilsynet i forrige måned fastslo at SAS fikk kjøpe Braathens. På grunn av krisen i luftfarten konkluderte tilsynet med at alternativet til oppkjøpet var at Braathens gikk konkurs. Den samme krisen gjorde at SAS ville tenke seg om før selskapet kjøpte konkurrenten.

Det opprinnelige budet på 35 kroner per aksje priset Braathens til 1,1 milliarder. Dagens bud på 27 kroner verdsetter flyselskapet til 850 millioner kroner.

Informasjonsdirektør Simen Revold i SAS sier til NTB at SAS har ambisjoner om å kunne gjennomføre hele kjøpet av Braathens før jul, slik at selskapet kan bli medlem av SAS-gruppen fra januar 2002.

Hele Norges coronakart