SAS laveste flyaksje i Europa

Har rast nedover med 25 prosent siden nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Streik, bråk i ledelsen, påstander om industrispionasje og milliardunderskudd etter første kvartal har skapt storm rundt SAS. SAS er Europas dårligste flyaksje i år, skriver Finansavisen.

Til og med Alitalia, som lenge har vært på randen av konkurs, har gjort det bedre i år. SAS har i år en avkastning på minus 24 prosent, mens Alitalia har en avkastning på minus 16 prosent.

- SAS sine problemer med streiker og lederskifte i Norge og sentralt i Europa må nok ta mesteparten av skylden for den svake kursutviklingen, sier Andrew Lobbenberg, analytiker i ABN Amro, til avisen.

- Skuffende

SAS er enig i årsakene til den dårlige utviklingen.

- Første kvartal har vært noe skuffende, grunnet alle problemene det siste halve året har vi gjort det relativt svakt i et eller godt marked. De store kostnadene knyttet til streikene har lagt en klar demper på utviklingen, sier Sture Stølen i SAS investor relations.

Norwegian i medvind

De seneste 12 månedsperioden har SAS-akjsen hatt en oppgang på 20 prosent, mens Norwegian har hatt en oppgang på over 300 prosent. Norwegian var en av børsvinnerne i fjor.

- Dette er veldig hyggelig for alle aksjonærene i selskapet. Det er godt at man har tro på at det vi gjør er riktig, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

JET NED: SAS-aksjen på europeisk bunnivå.