SAS må innstille all trafikk til Bergen

Streiken blant flyteknikerne fører til at SAS fra lørdag morgen må innstille all rutetrafikk ved Flesland i Bergen. Braathens og Widerøe's vil først få problemer med trafikken ved en opptrapping av streiken torsdag i neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flytrafikken vil imidlertid gå som normalt torsdag og fredag. Men lørdag morgen tar Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) ut teknikerne til SAS i Bergen i streik. NFO tar også ut i streik teknikerne i Widerøe's i Sandefjord og 13 av Braathens produksjonskontrollører for tungt vedlikehold på Sola i Stavanger. Men dette vil ikke virke inn på trafikken for Braathens og Widerøe's.

Informasjonsdirektør i SAS, Simen Revold, sier til NTB at SAS ikke klarer å holde rutetrafikken i gang i Bergen når 15 teknikere går til streik lørdag morgen. Revold ber passasjerene ta kontakt med sitt reisebyrå eller SAS, for å få endret billettene.

Alternativ transport

- Hvis nødvendig vil vi også tilby alternativ transport med tog eller busser, sier Revold.

Han mener det er fortvilet at flyselskap og passasjerer rammes av streik igjen, like etter at flygelederstreiken er avsluttet. Totalt går 38 flyteknikere ut i streik fra midnatt, natt til lørdag.

Infomasjonsdirektør i Widerøe's Flyveselskap, Ragnvald Nærø, sier til NTB at selskapet ikke umiddelbart vil få problemer i Sandefjord, selv om 13 faste teknikere går til streik lørdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer