SAS må innstille all trafikk til Bergen

Streiken blant flyteknikerne fører til at SAS fra lørdag morgen må innstille all rutetrafikk ved Flesland i Bergen. Braathens og Widerøe's vil først få problemer med trafikken ved en opptrapping av streiken torsdag i neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flytrafikken vil imidlertid gå som normalt torsdag og fredag. Men lørdag morgen tar Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) ut teknikerne til SAS i Bergen i streik. NFO tar også ut i streik teknikerne i Widerøe's i Sandefjord og 13 av Braathens produksjonskontrollører for tungt vedlikehold på Sola i Stavanger. Men dette vil ikke virke inn på trafikken for Braathens og Widerøe's.

Informasjonsdirektør i SAS, Simen Revold, sier til NTB at SAS ikke klarer å holde rutetrafikken i gang i Bergen når 15 teknikere går til streik lørdag morgen. Revold ber passasjerene ta kontakt med sitt reisebyrå eller SAS, for å få endret billettene.

Alternativ transport

- Hvis nødvendig vil vi også tilby alternativ transport med tog eller busser, sier Revold.

Han mener det er fortvilet at flyselskap og passasjerer rammes av streik igjen, like etter at flygelederstreiken er avsluttet. Totalt går 38 flyteknikere ut i streik fra midnatt, natt til lørdag.

Infomasjonsdirektør i Widerøe's Flyveselskap, Ragnvald Nærø, sier til NTB at selskapet ikke umiddelbart vil få problemer i Sandefjord, selv om 13 faste teknikere går til streik lørdag morgen.

- Vi har midlertidig stasjonerte teknikere på Torp, som kan kontrollere flyene. Men skulle en alvorlig feil oppstå i et fly, får vi problemer med å holde samtlige fly i lufta, medgir Nærø.

Han sier Widerøe's tar sikte på å fly som normalt til og med søndag, og regner ikke med at streiken vil få konsekvenser for selskapet før i slutten av neste uke.

Opptrapping

Klokka 24.00 onsdag 24. juni går 40 nye teknikere til streik. 20 Braathens-teknikere på Værnes, 13 teknikere i SAS på Sola, og Widerøe's teknikere ved stasjonen i Bodø. Da må SAS etter all sannsynlighet også innstille all trafikk til og fra Stavanger, mens det foreløpig er uklart om Braathens vil få problemer med trafikken til og fra Trondheim.

- Fram til en opptrapping på Værnes flyr vi som normalt. Vi vet ennå ikke helt sikkert om det blir full stans i vår trafikk eller ikke ved en opptrapping i Trondheim, sier informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens til NTB.

Omfatter 600

Leder Rolf Dybwad i NFO sier at Norsk Flytekniker Organisasjon ikke har vurdert å trappe opp streiken ut over det som hittil er varslet.

Bruddet i meklingen for flyteknikerne kom etter at meklingsmann Ellinor Houm på overtid la fram en skisse for partene. Denne ble akseptert av arbeidsgivernes representanter, men forkastet av arbeidstakerne. Meklingen gjaldt tariffoppgjøret for om lag 600 flyteknikere i Braathens, SAS, SAS Commuter, Widerøe's Flyveselskap og Norwegian Air Shuttle.

(NTB)