Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS må lage egne regler for aske-flyging

Fordi de flyr på eget ansvar.

LANDET: Dette SAS-flyet var det første som landet på Arlanda utenfor Stockholm i går. Foto: REUTERS/Scanpix/Johan Nilsson/Scanpix
LANDET: Dette SAS-flyet var det første som landet på Arlanda utenfor Stockholm i går. Foto: REUTERS/Scanpix/Johan Nilsson/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SAS kan ikke benytte seg av de nye reglene for å fly i områder med lav askekonsentrasjon før selskapet har utarbeidet egne prosedyrer for slik flyging. Deretter må disse godkjennes av myndighetene.

SAS og Norwegian valgte å la flere av sine fly til og fra Vestlandet stå på bakken også etter Avinors åpning av det norske luftrommet tirsdag ettermiddag.

De nye reglene overlater det til flyselskapene selv å vurdere om det er trygt å fly i områder med lav konsentrasjon av aske.

Den vurderingen akter ikke selskapene å overlate til tilfeldighetene.

- For å kunne fly ytterst i randfeltet av askeskyene, må vi ha prosedyrer for hvordan vi skal gjøre det. Disse prosedyrene må dernest godkjennes av de overordnede skandinaviske tilsynsmyndighetene, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB tirsdag kveld.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!