Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- SAS må ta ansvaret

Kaptein Bjørn O. Skern i SAS mener kaoset på Kastrup er det verste han har sett gjennom tredve år i flyselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skern syntes forholdene for SAS-passasjerene var så uverdige at han nå vil rapportere det direkte til styreformann Egil Myklebust. Det betyr at han hopper over det vanlige rapporteringsleddet, nemlig konsernsjef Jørgen Lindegaard, skriver Dagens Næringsliv.

- Som offiser i selskapet har jeg en mulighet til å gjøre det på den måten, og den muligheten vil jeg benytte meg av, sa Skern unnskyldende over høyttaleren på SAS-avgangen fra Kastrup til New York i går kveld. Avgangen var 27 timer forsinket.

- Det var ekstremt vær, men været kan ikke ta hele ansvaret for det dere har opplevd. En del av det ansvaret må vi i SAS ta. Vi har ikke klart å levere det som er forventet av oss, og det ber vi så meget om unnskyldning for, sa han.

Pilotenes mulighet til å gå forbi konsernsjefen i rapporteringen er ment som en sikkerhet for som pilotene kan benytte seg av dersom de mener det er forhold som kan være skadelige for flysikkerheten, og administrasjonen setter andre faktorer høyere enn passasjerenes og flypersonalets interesse.

Dette blir første gang i løpet av Skerns 30 år lange ansettelsesforhold i SAS at han benytter seg av muligheten til å rapportere direkte til styreformannen.

- Det var en meget ubehagelig opplevelse å se hva som foregikk på Kastrup, sier han til avisa.

Pressetalskvinne i SAS, Siv Meisingseth, sier at Skerns uttalelser får stå for hans regning, men innrømmer at det er uvanlig at kapteiner i selskapet går ut på denne måten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling