SAS-magasinet trekker linje fra Vidkun Quisling til Frp

Per Sandberg er rasende.

QUISLING, HITLER OG HAGEN: Faksimile fra Scandinavian Traveler-artikkelen, som søker å analysere hvorfor «ytterste høyre fløy» står så sterkt i Norge, Sverige og Danmark.
QUISLING, HITLER OG HAGEN: Faksimile fra Scandinavian Traveler-artikkelen, som søker å analysere hvorfor «ytterste høyre fløy» står så sterkt i Norge, Sverige og Danmark. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I siste nummer av Scandinavian Traveler, SAS' nye reisemagasin, som ligger i setelomma på alle selskapets fly, trykkes en større artikkel om politisk historie. Artikkelen søker å finne svar på hvordan «ytterste høyre fløy» har endt opp med betydelig innflytelse i Skandinavia.

I artikkelen trekkes ei historisk linje fra NS-leder Vidkun Quisling til Frp's regjeringsdeltakelse, melder TV 2 Nyhetene.

Trekker nummeret Tormod Sandstø, presseansvarlig i SAS, beklager artikkelen.

- En del av teksten framstår som unyansert og generaliserende, og noe av bildebruken kan, sett isolert, sende feil signaler. Her har vi ikke hatt god nok kvalitetskontroll, og har besluttet å trekke dette nummeret, sier Sandstø til Dagbladet.

Han framholder at SAS ikke har noen politisk agenda.

- Målet med magasinet er å gi kundene våre en god leseopplevelse, sier informasjonssjefen.

«Hvordan havnet vi her?» «Ytterste høyrefløy har oppnådd enestående popularitet i Skandinavia, og knuser vårt selvbilde som et liberalt og tolerant samfunn. Hvordan havnet vi her?» spør den svenske journalisten, som i samme artikkel er opptatt av Sverigedemokraternas nyvunne maktposisjon samt Dansk Folkepartis framgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer