FLY: SAS har vært gjennom noen tunge måneder og verdien på selskapet er nesten halvert siden januar. Foto: Eivind Pedersen
FLY: SAS har vært gjennom noen tunge måneder og verdien på selskapet er nesten halvert siden januar. Foto: Eivind PedersenVis mer

SAS nesten halvert på fem måneder

Verdien på flyselskapet har falt med 21 millioner kroner hver dag de siste fem månedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): 15. og 16. januar i år ble SAS omsatt på Oslo Børs til 20,3 kroner pr. aksje. I dag faller aksjen 3,6 prosent til 10,65 kroner og dermed er aksjen nærmest halvert på fem måneder.

Fra toppen i år er fallet da på hele 47,5 prosent (se grafen).

Følg utviklingen i SAS-aksjen

I januar var børsverdien på SAS over 6,8 milliarder kroner. Etter dagens nedtur har verdien på flyselskapet falt med 3,2 milliarder kroner, til under 3,6 milliarder kroner.

Det tilsvarer et verdifall på 21 millioner kroner hver dag siden toppen i januar.

Etter at regnskapstallene for 2. kvartal ble lagt frem i dag var svakere enn ventet er det også blitt klart at omstillingen fortsetter og at flyselskapet må fortsette å kutte kostnader i milliardklassen.
  300 må gå Driftsinntektene i 2. kvartal beløp seg til 8,472 milliarder kroner, mens analytikernes forventninger lå på 8,760 milliarder. Resultat etter skatt endte på minus 800 millioner kroner.

Til sammenligning hadde Norwegian et resultat etter skatt på minus 595 millioner kroner i 1. kvartal 2014, etter driftsinntekter på 3,55 milliarder kroner.

SAS-ledelsen ser fremover og øyner et positivt resultat i horisonten, etter nye kutt og investeringer i ny datateknologi.

Nå skal flyselskapet kvitte seg med ytterligere 300 medarbeidere i støttefunksjoner og administrasjonen. Og dette sammen med flere andre tiltak skal kostnadene kuttes med 1 milliard kroner i år. Og selskapet melder i dag at det kommer mer i løpet av høsten.

Tror på overskudd Finansdirektør Göran Jansoon i SAS sier til det svenske Nyhetsbyrån Direkt at flyselskapet håper på et positivt resultat for neste regnskapsmessige år, 2014/2015, melder TDN Finans.

Man kan imidlertid «aldri kan være trygg på prognoser i denne bransjen», understreker han.

SAS anslår i rapporten for 2. kvartal, som løper fra februar til april, også at det skal være mulig å oppnå et positivt resultat før skatt i regnskapsåret 2013/2014. Vel og merke før restruktureringskostnader.

Aksjekursen i SAS har falt og falt og falt.

Flere nyheter SAS øyner overskudd neste år
Overraskende milliardtap for SAS
Svakere enn ventet fra Norwegian