Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS og Braathens med store priskutt

Det skal bli mye billigere å fly i Norge. SAS og Braathens senker om kort tid prisene med fra 15 til 30 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan også bli billigere å fly til utlandet. Ledergruppene i SAS og Braathens fastsetter nå prispolitikken for våren og sommeren. Flyprogrammet er klart, og det eneste som gjenstår, er de endelige prisene.

Større forskjeller

Etter hva Dagbladet erfarer, er dette allerede klart: Begge vil redusere prisene på de fleste innenlandsbillettene med fra 15 til 30 prosent. Det blir i gjennomsnitt en reduksjon på nærmere 25 prosent. Det inkluderer bortfallet av passasjeravgiften fra 1. april.Det blir større prisforskjeller avhengig av dagen du reiser og tidspunktet. Reiser du når alle vil reise, blir det dyrere enn om du kan velge et fly med lavere belegg.Billigbilletten legges ut for salg om få dager. De krever at du må være borte ei natt i helga, og billetten må kjøp 1455 es og betales i god tid før avgang.Også billetter fra Norge til utlandet vil bli billigere. Det startet med Oslo- London tur-retur for rundt 900 kroner (inkludert avgifter). Selskapene vil også senke prisene til enkelte andre byer i Europa.

Billig til våren

Både informasjonssjef Frode Geitvik i Braathens og pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS bekrefter at selskapene nå er inne i sluttfasen når det gjelder fastsettelsen av priser, og at det blir stort tilbud av billige flybilletter denne våren og sommeren.

- Det kommer flypriser ingen før har sett maken til, sier en person som jobber med prisene til Dagbladet, men ingen vil røpe de endelige prisene. Det skal komme som en overraskelse og vil bli selskapenes store agn for å fylle flyene samt vise at fusjonen SAS/Braathens ikke fører til høyere priser.

Sammen med lavere priser er det nye at klasseskillene på flyene forsvinner og det blir enklere serveringstilbud.

SENKER PRISENE: SAS og Braathens.
Hele Norges coronakart