SAS og Norwegian forbyr den nye Samsung-telefonen: 
- Kan eksplodere om bord

- Det handler om sikkerheten til våre passasjerer.

FORBYR SAMSUNG-TELEFON: Sent fredag kveld besluttet flyselskapet å forby reisende som har telefonen å bruke den eller lade den ombord. Bilde: SAS
FORBYR SAMSUNG-TELEFON: Sent fredag kveld besluttet flyselskapet å forby reisende som har telefonen å bruke den eller lade den ombord. Bilde: SAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samsungs nye telefonmodell Galaxy Note 7 kan eksplodere og starte brann, skriver Aftonbladet.

Sent fredag kveld besluttet flyselskapet å forby reisende som har telefonen, å bruke den eller lade den ombord.

Lørdag fulgte Norwegian etter, skriver VG.

- Det handler om sikkerheten til våre passasjerer, sier pressesjef i SAS Fredrik Henriksson til avisa.

Totalforbud
I begynnelsen av september kom det rapporter om at Samsungs nye flaggskip Galaxy Note 7 kan eksplodere på grunn av en teknisk feil i batteriene.

Det er registrert 35 tilfeller der batterier har eksplodert under lading. Samsung stoppet forrige uke salget av de nye telefonene, og tilbakekalte telefonene som allerede var solgt.

På torsdag advarte den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA flypassasjerer om å bruke eller lade telefoner ombord, og flere flyselskaper fungte myndighetenes anbefaling.

TILBAKEKALT: Samsung stoppet forrige uke salget av den nye Galaxy Note 7, og tilbakekalte telefonene som allerede var solgt. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji
TILBAKEKALT: Samsung stoppet forrige uke salget av den nye Galaxy Note 7, og tilbakekalte telefonene som allerede var solgt. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji Vis mer

Det sørkoreanske selskapet stoppet også salget i ti land, blant dem Australia. De australske flyselskapene Qantas, Jetstar og Virgin besluttet på eget initiativ at passasjerer ikke får bruke eller lade Samsung-telefonen mens flyet er i luften.

Må være avskrudd

SAS venter nå på en avgjørelse fra svenske myndigheter, og har valgt å forby telefonene om bord.

Det blir heller ikke tillatt å ha mobilene i innsjekket bagasje. Reisende må ha sine telefoner avslått i håndbagasjen. Fra og med lørdag kommer SAS til å informere alle reisende om forbudet før flyet tar av.

På spørsmål om hva SAS kommer til å gjøre om de oppdager telefoner som ikke er skrudd av, svarer kommunikasjonssjefen at de vil påpeke forbudet om noen har gått glipp av det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer