SAS og Norwegian øker prisene

Skylder på dyrt drivstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fra og med fredag blir det dyrere i lufta. Da skrur SAS Braathens opp billettprisene sine med tre euro - omtrent 25 kroner - per flystrekning i Norge, Skandinavia og Europa.

Flyselskapet legger høye oljepriser til grunn for prisøkningen.

- Vi kommer dessverre ikke utenom denne prisøkningen. Bare siden årsskiftet har prisen på flydrivstoff gått opp med nesten 30 prosent. Selv om vi har prissikret en del av vårt drivstofforbruk, er det ikke nok til å dekke den kraftige prisoppgangen, sier kommersiell direktør Johnny Skoglund i SAS Braathens ifølge en pressemelding.

Følger etter

Konkurrenten Norwegian vil snart følge i SAS\' fotspor, og øke billettprisene.

- Vi har vurdert dette lenge. På grunn av de høye drivstoffprisene vil også vi gjøre våre justeringer, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian til Dagbladet.no.

Ellingsen kan ikke si når prisøkningene trer i kraft, eller hvor mange kroner den vil utgjøre.

- Endringene vil være klare i løpet av noen dager, men de vil ikke bli så store, lover hun.

SAS endrer prissystem

Dersom du har sett nøye på SAS-bestillingene dine, har du sett at selskapet inntil nå holdt drivstofftillegg adskilt fra selve billettprisen.

Nå melder flyselskapet at de fra første juli vil legge drivstoffpriser og forsikringer inn i flyprisen. Ifølge SAS Braathens bil ikke omleggingen medføre noen endringer i sluttprisen som kundene betaler.