SAS og Widerøe setter alle Dash 8-Q400-fly på bakken etter ny ulykke

- Det var panikk. Hele flyet vred seg og krenget, forteller rystet passasjer. Omfattende kanselleringer i dag, 1500 passasjerer i Norge rammes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): SAS og Widerøe setter nå alle DeHavilland Dash 8-Q400-fly på bakken etter at enda et fly i natt måtte lande uten at landingshjulene fungerte. 

Dessuten har flyprodusenten Bombardier besluttet å sette alle Dash 8-Q400-fly i verden på bakken etter nattas hendelse.

SAS-flyet landet i natt på flyplassen i Vilnius. Alle passasjerer ble evakuert og er i god behold, ifølge SAS, som ifølge en pressemelding har et kriseteam på vei til den litauiske hovedstaden for å bistå mannskap og passasjerer.

- Hjulet var løst

Uhellet i går kveld gjelder flight SK2748, som var på vei fra København til Palanga i Litauen, men i stedet valgte å lande i Vilnius ved midnatt norsk tid.

SAS skriver i en pressemelding at at de ikke har noen andre detaljer rundt hendelsen så langt, utenom at det var 48 passasjerer og 4 besetningsmedlemmer. Alle ble evakuert etter landing.

En svensk passasjer som var om bord, forteller at det smalt ved landingen.

- Motoren stanset, og det ene hjulet var løst. Flyet nødlandet på det ene hjulet, og vi kunne høre hvordan det smalt ved landingen, forteller passasjeren, som vil være anonym, til Dagensnyheter.se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer