Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS overvant protestaksjon

Flyteknikernes hemmelige aksjon førte ikke til en eneste forsinkelse på Gardermoen i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av sterk misnøye med SAS-ledelsen valgte teknikerne i SAS, etter det Dagbladet får opplyst, å gå til kollektiv sykmelding for å lamme flytrafikken på Gardermoen.

- Her går alt som vanlig og alle fly etter planen, sier informasjonsmedarbeider Anni Dalsgaard i SAS.

De kjente til aksjonen, og hadde andre flyteknikere klar til å steppe inn på kort varsel i natt.

- Vi hadde en del sykmeldinger på nattskiftet, men beredskapen vi hadde var tilstrekkelig. Det virker som om aksjonen er over nå, sier Dalsgaard til Dagbladet.no.

Den samme aksjonen skulle settes i gang på Kastrup i Danmark. Der ble den avsluttet i går kveld.

Ulovlig aksjon

Etter det Dagbladet kjenner til hadde 15 av 32 flyteknikere sykmeldt seg før nattskiftet på Gardermoen. Dette skulle føre til at mange av SASs maskiner ble stående på bakken ut over dagen i dag. Men i natt jobbet SAS-ledelsen på spreng for å forhindre at aksjonen skulle gå ut over flytrafikken.

Ekstra mannskap

SAS' flyteknikere avholdt i går et ekstraordinært årsmøte for å diskutere situasjonen i flyselskapet.

I en uttalelse skriver teknikerne at de mister 117 arbeidsplasser fordi SAS sier opp en avtale om flysjekk med de ansatte.

Flyteknikerne viser til en samarbeidsavtale fra 1996 hvor SAS-ledelsen skal ha bekreftet at arbeidsplasser ikke ville gå tapt som følge av at pilotene overtok sjekken av flyene før avgang.