Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS-piloter saksøker SAS

Krever 45 millioner i erstatning av ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge Jyllandsposten vil norske, svenske og danske piloter i dag stevne ledelsen i SAS for svensk arbeidsrett med et erstatningskrav på 45 millioner svenske kroner. Pilotene mener SAS begår avtalebrudd hvis de flytter pilotenes ansettelsesforhold fra det overordnede skandinaviske selskapet til de nasjonale selskapene.

- Vi har truffet beslutningen om å gå til sak dersom SAS gjør alvor av beslutningen om å endre pilotenes ansettelsesforhold, sier formann for Dansk Pilotforening, Mogens Holgaard.

Men pilotene ønsker ikke bare å bruke pisken på ledelsen. Sent i går kveld ble de norske, svenske og danske fagforeningene enige om et tilbud som kan bidra til å løse ledelsens ønske om økonomiske besparinger.

- Både vi og SAS-ledelsen har et ansvar for å få stoppet den opptrappede situasjonen, som har kjørt seg fast. Vi tilbyr derfor SAS-ledelsen å innlede forhandlinger med det formål å finne de besparinger som selskapet ønsker, sier Mogens Holgaard.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!