Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS-piloter saksøker selskapet for en halv milliard

Misfornøyde svenske flygere krever etterbetaling av lønn og pensjon.

SVENSK MILLIONSTRID: En rekke SAS-piloter i Sverige saksøker selskapet for opp til 500 millioner svenske kroner. Foto: Agnete Brun
SVENSK MILLIONSTRID: En rekke SAS-piloter i Sverige saksøker selskapet for opp til 500 millioner svenske kroner. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flygerne som har anlagt søksmål, var fram til 1993 ansatt i selskapet Linjeflyg, som SAS kjøpte opp, skriver den svenske avisa Dagens Nyheter.

- 75 kapteiner ble degradert til styrmenn ved sammenslåingen. Samtidig ble alle flygere flyttet fem år ned på SAS' ansiennitetsliste, noe som ga mangeårige negative effekter, ikke minst økonomisk, sier leder Gunnar Anderling i Pilotförbundet.

Flere av flygerne er i dag gått av med pensjon, men også disse er med når kravet på inntil 500 millioner svenske kroner - rundt 430 millioner norske kroner - fremmes.

Pressesjef Elisabeth Manzi i SAS opplyser at selskapet ikke ønsker å kommentere saken.

Rettssaken starter i Stockholms tingsrätt 11. februar, og det er ventet at retten bruker fire dager på behandlingen. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!