Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS-piloter tilbyr 10 prosent lønnskutt

- Nå har vi gitt en milliard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Pilotforeningene i SAS har tilbudt seg å kutte både i lønn, pensjon og øvrige godtgjørelser som et bidrag til selskapets innsparingsplan.

De nye besparelsene tilsvarer en reduksjon av de totale godtgjørelsene på drøye 10 prosent, heter det i en pressemelding fra Norske SAS-flygeres Forening.

SAS-pilotene har også tidligere gått med på kostnadsreduksjoner, og til sammen mener pilotforeningene i Norge, Sverige og Danmark at de har bidratt med innsparinger tilsvarende nesten 1 milliard svenske kroner.

Ledelsen i SAS er for tiden i forhandlinger med selskapets 39 fagforeninger, i et forsøk på å redusere de totale kostnadene. Tirsdag denne uka ble det imidlertid brudd i forhandlingene mellom ledelsen og de danske kabinansatte.

Ledelsen mener det er tvingende nødvendig å kutte to milliarder kroner i utgifter straks for at flyselskapet skal holde seg på vingene.

(NTB).

SAS-piloter tilbyr 10 prosent lønnskutt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling