SAS-problemer til kvelden

SAS-flyene er foreløpig i rute, til tross for de ansattes protestaksjoner mot selskapets innsparingsplaner. Men køene foran innsjekkingsskrankene på Gardermoen var betydelig lengre enn vanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser nestleder i SAS personalklubb, Jon-Kristian Bø.

Informasjonskonsulent i SAS, Hanne Baugel, opplyser at det ikke har vært noen forsinkelser i løpet av onsdagen. De personalansatte i flyselskapet nektet fra klokken 5.00 onsdag morgen å utføre overtidsarbeid eller mertidsarbeid.

Mer trafikk

SAS har planlagt lite bruk av overtid denne uken, og ledelsen forventer derfor ikke at aksjonen skal få store konsekvenser for de reisende.

- Det har vært relativt stille i dag, men antall passasjerer øker ut over kvelden. Da blir det samtidig færre på arbeid, sier Bø. Han opplyser at flere av de ansatte på Gardermoen var svært stresset onsdag, men at trafikken var i rute takket være stor innsats fra skrankepersonalet.

- Flere har ikke spist siden 06.00 i morges. Ledelsen er vant til at vi strekker oss langt for å få trafikken av gårde i tide. Det kan de ikke forvente framover, sier Bø.

Selges ut

Årsaken til aksjonen er planen om å selge passasjerhåndteringen til det Lufthansa-eide selskapet GlobeGround som et ledd i en innsparingsplan. 1.000 SAS-ansatte i Danmark la i forrige uke ned arbeidet i protest mot at arbeiderne ikke var tatt med på råd.

- Vi er villige til å gå med på innsparingsplaner som kan trygge våre arbeidsplasser. Men vi kan ikke gå med på planer som medfører at arbeidsplassene forsvinner. Dersom ledelsen tar ansvar, vil vi umiddelbart avblåse aksjonen, sier klubbleder i SAS personalklubb, Asbjørn Wikestad. Det er i underkant av 2.000 medlemmer i SAS personalklubb. Organisasjonen har rundt 7.000 medlemmer i Norge.

(NTB)