SAS raser videre

SAS flyr fortsatt i motvind. I løpet av mai valgte hele 5,3 prosent færre å reise med selskapet enn i samme måned i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en dyster statistikk det skandinaviske flyselskapet la fram i Stockholm mandag.

Mens antall passasjerer som valgte SAS i mai minket med 5,3 prosent sammenlignet med mai i fjor, var nedgangen hele 20,8 prosent for passasjerene som valgte å reise på forretningsklasse.

Imidlertid mente selskapet selv at nedgangen reelt sett er noe mindre. I mai i år var det nemlig ekstremt mange såkalt røde dager, fridager og helligdager. Derfor mente selskapets ledelse at nedgangen reelt sett ikke var på mer enn 13-15 prosent.

- Nedgangen er i overensstemmelse med utviklingen vi har hatt både i mars og april, sier Sture Stölen i SAS Investor Relations. Stölen tror at nedgangen først blir snudd mot slutten av året.

Og noe positivt var det også oppi all elendigheten. Antall reisende på økonomiklasse steg med 8,2 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor.

Og SAS vil nå satse enda mer på at reisende skal bestille reisen selv på internett. Et eget trafikkprogram basert på lavprisbilletter på internett, ble dratt i gang sist uke. Programmet gjelder reiser i Skandinavia og gir inntil 30 prosent rabatt. Slår forsøket heldig ut, vil SAS gjøre programmet tilgjengelig også for reiser til øvrige Europa, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

(NTB)