Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS saksøkes for prissamarbeid

Den tyske statsbanen krever over 20 milliarder kroner av SAS og tolv andre flyselskaper.

BESKYLDNINGER: SAS er utsatt for sterke beskyldninger om prisjuks av Deutsche Bahn. Foto: Tomm W. Christiansen / dagbladet
BESKYLDNINGER: SAS er utsatt for sterke beskyldninger om prisjuks av Deutsche Bahn. Foto: Tomm W. Christiansen / dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagens Næringsliv retter Deutsche Bahn et søksmål på over 20 milliarder kroner mot SAS og tolv andre flyselskaper for prisjuks.

Kravet, som kan ende opp i nesten 24 milliarder norske kroner ved full uttelling, skriver avisen.

Avtale i skjul Deutsche Bahn, et av verdens største transportselskaper, mener selskaper som SAS, British Airways og Lufthansa har avtalt i skjul å jekke opp prisene på verdensbasis over en periode på minst seks år. Flere av selskapene skal allerede ha erkjent forholdene i saken. Erstatningskravet føres for domstoler i Köln og New York.

Store tap - Dette er siste utvei. Vi vil helst sette oss ned og finne en minnelig løsning, men har ikke noe valg. Dette prissamarbeidet har påført tyske skattebetalere og forretningspartnere over hele verden store tap, sier styremedlem og juridisk direktør Gerd Becht i den tyske statsbanen til avisen.

Da EU-kommisjonen ga bøter til elleve flyselskaper i 2011, nektet SAS for å ha gjort noe galt.

SAS har ikke besvart henvendelsene fra Dagens Næringsliv. (ntb)