SAS sender passasjerer ni timer i buss

Fra Stavanger til snøplagede Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snøproblemene på Gardermoen torsdag har forplantet seg til fredag.

SAS ser seg nødt til å frakte passasjerer med buss fra Stavanger til Oslo.

Dermed blir det om lag åtte timer i buss på slapsete E18 de 554 kilometrene istedenfor 50 minutters flytur.

- Dagens kanselleringer er et resultat av de problemene som oppsto med kraftig snøfall på Gardermoen torsdag. Dette har ført til noen innstilte ruter i dag. Men nå tilbyr vi busstransport fra Sola til Oslo for dem som ønsker det, sier Lasse Ingebrigtsen i SAS Ground Handling Stavanger lufthavn til Stavanger Aftenblad.

På grunn av stor påskeutfart og fulle fly, er det få ombookingsmuligheter.

Buss er derfor alternativet som tilbys folk som skulle vært med flyene som skulle gått fra Sola henholdsvis klokken 09.35 og 11.10.

- Det dreier seg om cirka 250 passasjerer, sier Ingebrigtsen.

Det kraftige snøværet torsdag gjorde at Oslo lufthavn Gardermoen måtte stenge rullebaner og taksebaner fullstendig i rundt to timer for å klare å få brøytet.

Også Bodø
Det første til store forsinkelser og en rekke innstillinger. Fredag er været bedre.

Flere innenriksavganger er innstilt fredag formiddag, men pressetalsmann Joachim Westher Andersen minner om at det ofte skjer ved at selskapene «slår sammen» forskjellige avganger til samme reisemål når tallet på passasjerer gir mulighet til det.

Det er også noen problemer med flytrafikken ellers i landet. Blant annet er en rekke avganger fra Bodø innstilt i morgentimene

(NTB).


 IKKE PLASS TIL FLERE:  Innsjekkingen på Gardermoen klokka 10.45 fredag. Snøkaoset torsdag har forplantet seg også til andre flyplasser. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
IKKE PLASS TIL FLERE: Innsjekkingen på Gardermoen klokka 10.45 fredag. Snøkaoset torsdag har forplantet seg også til andre flyplasser. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer