FORVERRET SITUASJON: I dag var det enda mer øde på Gardermoen enn da dette bildet ble tatt i går. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
FORVERRET SITUASJON: I dag var det enda mer øde på Gardermoen enn da dette bildet ble tatt i går. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer

SAS sender permitteringsvarsel til 2 500 ansatte

Også Norwegian vurderer å permittere ansatte på grunn av flystansen i askekaoset. Luftrommet fortsatt stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SAS Ground Services har sendt ut permitteringsvarsel til 2.500 ansatte, melder TV 2. Også Norwegian vurderer å permittere ansatte.

Luftrommet over hele Norge har vært stengt siden torsdag klokken 10 på grunn av vulkanaskeskyen.
— Det er korrekt at vi har sendt ut permitteringsvarsel. Det vil gjelde fra mandag av, opplyser kommunikasjonssjef Kenneth Vikse i SAS til TV 2. Blant dem som har fått varsel, er ansatte i bagasjehåndtering, billettkontor og i serviceskranker. — Det er altså driftspersonale ved 15 forskjellige flyplasser som får varsel om dette. Mange av disse jobber ved Gardermoen som er den største flyplassen, sier Vikse. Tidligere fredag ble det klart at Røros Flyservice, som driver bakketjenester ved ni norske flyplasser, har sendt ut permitteringsvarsel til 550 bakkeansatte. Også hos Norwegian er det nå fare for permitteringer. — Vi har allerede startet dialogen om permitteringer, og fortsetter den på mandag, opplyser informasjonsdirektør Anne Sissel Skånvik i Norwegian.

På et møte i kveld ble det besluttet at luftrommet sør for Mo i Rana fortsatt holdes stengt.

- Situasjonen vurderes fortløpende og det vil komme ny melding fra Avinor lørdag morgen cirka klokka 9, opplyser Avinor i en pressemelding.

Nord for Mo i Rana er situasjonen noe bedre, og Avinor tar sikte på å åpne alle lufthavner fra Tromsø til og med Alta innen klokka 2 i natt.

Dette betyr imidlertid ikke at trafikken vil gå som normalt.

«Det kommer til å være en streng prioritering av hva slags trafikk som skal avvikles, men det er på det rene at ambulanseflygninger vil bli prioritert. Det er med andre ord ikke åpnet for avvikling av alle ruter og gjeninnføring av ordinær trafikkavvikling. Passasjerer må fortsatt forholde seg til flyselskap og reisebyrå for nærmere informasjon om den enkelte flight», heter det på Avinor sine hjemmesider.

 (NTB)