SAS-sjef får «bare» én million

Fallskjermen til den sparkede visekonsernsjefen i SAS, Vagn Sørensen, får ikke tre års etterlønn likevel. Han blir avspist med seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørensen måtte gå etter at det ulovlige prissamarbeidet mellom SAS og Maersk Air ble avslørt. I går meldte svenske aviser at konsernesjefen fikk med seg en fallskjerm på sju millioner kroner. I dag kan SAS' pressetalskvinne Siv Meisingseth fortelle at beløpet har skrumpet noe.

Sørensen får en halv årslønn i godtgjørelse, opplyser Meisingseth til NTB. Avtalen ble framforhandlet i dag. Det innebærer at den sparkede visekonsernsjefen får «beskjedne» én million kroner med seg.

Sørensen skal være mannen som tok initiativ til og gjennomførte avatlen med Maersk Air. Hele toppledelsen i Maersk Air tok sinne hatter og gikk da skandalen var et faktum.

Det blåser stadig sterkere rundt ørene på styreformann Harald Nordvik og det resterende styret i SAS. For å stagge kritikken fra dem som mener de også bør gå, er det satt ned en uavhengig granskinskomminsjon.

<B>SLUTTET: </B> Etter at han tok sin hatt og gikk, ble visekonsernsjef i SAS Vagn Sørensen avspist med en knapp million i fallskjerm.