NEDSNØDD: SAS står fast på bakken og selskapet sliter med å finne hotellrom til passasjerer som får avgangen innstilt. Foto: Frank O. Heggemsli
NEDSNØDD: SAS står fast på bakken og selskapet sliter med å finne hotellrom til passasjerer som får avgangen innstilt. Foto: Frank O. HeggemsliVis mer

SAS sliter med å finne hotellrom til værfaste passasjerer

Usikkert om Gardermoen åpner. Nytt forsøk 23.30.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mellom 25 og 30 flyavganger er i kveld rammet av det ekstreme snøværet som har ført til at Gardermoen er stengt.

13 avganger er innstilt siden klokken 18.00, ifølge flyplassens hjemmeside.

Sliter
Mens både SAS og Norwegian tidligere i ettermiddag lovte at alle reisende ville få tilbud om alternativer dersom flyavgangen blir innstilt, har nå SAS gitt flere av sine passasjerer beskjed om de risikerer å stå uten hotellrom for natta.

Informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS bekrefter dette for Dagbladet.no, og sier de sliter med å finne hotell til alle.

- Snøkaoset gjør at dette blir en tøff kveld for oss. Denne hotellsituasjonen er litt uoversiktelig for oss akkurat nå. Det jobbes med nå, men det er riktig at alle ikke har fått hotellrom, sier han.

Etter det Dagbladet.no får opplyst, skal passasjerene ha blitt oppfordret til å kontakte venner og bekjente i Østlands-området dersom de ønsker overnatting - noe som har ført til fortvilelse for flere.

Videre skal SAS ha gitt beskjed om at barnefamilier vil få prioritet på ledige hotellrom.

NSB har hatt trøbbel i kveld, noe som har gått utover SAS også.

- De har rekvirert en del busser som vi også har bruk for, sier Vikse, som sier at et sted mellom 900 og 1000 av hans kunder fordelt på 15 SAS.avganger er rammet i kveld

- Vi har dessverre veldig få konkrete svar å gi de værfaste kundene nå, sier Vikse.

Åpning utsatt - igjen
Infosjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen sier de nå har utsatt en eventuell åpning av flyplassen til 23.30.

- Ut ifra nåværende forhold så er vi litt mer optimistiske nå enn tidligere. Men usikkerheten er fortsatt stor. Store mengder snø detter ned, og det er vanskelig å måke rundt flyene.

Kobro sier de vil fortsette brøyting av flyplassen gjennom hele natten, i et forsøk på å ha en rullebane klar til morgenavgangene.

- Det er vanskelig å spå hvordan det blir i morgen. Passasjerer må følge med på hjemmesiden vår og ha kontakt med flyselskapet, sier Kobro.

Dagbladet.no kommer med mer.