FORSINKELSER: SAS spår forsinkelser mandag på grunn av den pågående streiken i Danmark.
Foto VEDLOG/HANS ARNE Dagbladet
FORSINKELSER: SAS spår forsinkelser mandag på grunn av den pågående streiken i Danmark. Foto VEDLOG/HANS ARNE DagbladetVis mer

SAS spår forsinkelser i flytrafikken mandag

Mandag morgen ble én flyging til den danske hovedstaden kansellert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS-streiken i Danmark vil fortsatt medføre noen forsinkelser i flytrafikken til og fra Norge, opplyser selskapets informasjonssjef.

Det er planlagt i alt 28 SAS-flyginger til og fra København og Oslo mandag.

- Hittil i dag har vi hatt én kansellert flyging fra Oslo til København. Det må nok regnes med noen forsinkelser utover dagen, men generelt er den norske flytrafikken rammet i begrenset grad, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen til NTB mandag morgen.

Flere av SAS sine kabinansatte i København streiker for fjerde dag på rad fordi selskapet vil flytte over 100 kabinansatte over i datterselskapet Cimber.

Arbeidsretten i Danmark slo fast at de kabinansatte måtte gjenoppta arbeidet søndag, en ordre som ikke ble fulgt. Johansen sier at det er oversiktlig hvor mange som streiker, fordi det er enkelte kabinansatte som blir oppfordret av sine kolleger til å ikke gå på jobb selv om de ønsker det.

SAS har advart sine streikende kabinansatte om at de risikerer å miste jobben dersom de ikke melder seg til tjeneste innen klokken 12 mandag.

- Jeg tror streiken løser seg i dag, og at flytrafikken vender tilbake til normalt nivå. I mellomtiden beklager jeg ulempene dette har for de reisende, sier Johansen.

(NTB)