SAS sponser flygerskole på Bardufoss

Elevene ved Norwegian Aviation College (NAC) på Bardufoss jubler for tiden. SAS vil nemlig betale halvparten av skolepengene deres, og ved fullført skolegang har elevene store muligheter for å bli ansatt som flygere i SAS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den seks år gamle skolen på Bardufoss er den skolen som utdanner flest piloter fra grunnen av i Skandinavia, opplyser avisa Nordlys.

Hittil har elevene betalt alle skolepengene selv, men nå vil SAS betale 350.000 kroner per elev for å sikre seg piloter i fremtiden. SAS trenger 200 nye piloter hvert år fremover for å klare trafikkveksten.

Hittil har skolen hatt 30-35 elever, men fra høsten av blir kullet på 45, inkludert dansker og svensker. Senere skal skolen markedsføres i hele Europa.

NAC er et samarbeidsprosjekt der SAS Flight Academy eier 60 prosent av aksjene og Målselv kommune, sammen med fylkeskommunene, eier 40 prosent.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer