UENIGHET: SAS i Danmark stevner flyselskapet kabinansatte for Arbeidsretten, etter at de ikke møtte på jobb lørdag, til tross for at det ble oppnådd enighet om en avtale.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UENIGHET: SAS i Danmark stevner flyselskapet kabinansatte for Arbeidsretten, etter at de ikke møtte på jobb lørdag, til tross for at det ble oppnådd enighet om en avtale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

SAS stevner kabinansatte for Arbeidsretten

I Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS i Danmark stevner flyselskapet kabinansatte for Arbeidsretten, etter at de ikke møtte på jobb lørdag, til tross for at det ble oppnådd enighet om en avtale.

Det var under et møte mellom SAS og de streikende kabinansattes fagforening CAU lørdag ettermiddag, at partene undertegnet en avtale som påla de streikende å vende tilbake til arbeidet.

Ifølge CAUs nestformann Jean Pierre Schomburg nekter hans medlemmer å returnere på jobb før de får forelagt møtereferatet fra lørdagens møte. Derfor fortsetter streiken i strid med overenskomsten.

SAS reagerer sterkt på dette og stevner nå de streikende for Arbeidsretten, opplyser flyselskapets danske kommunikasjonssjef Trine Kromann-Mikkelsen.

- Vi har et møte og har alt fått en høyesterettsdommer til å komme inn, og det kommer til å skje klokken 11 søndag, sier hun.

Det er Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening som skal føre saken som en hastesak i Arbeidsretten for SAS, opplyser Kromann-Mikkelsen.

SAS har måttet avlyse over 100 flyavganger som følge av streiken i Danmark, også avganger til og fra Norge.

(NTB)