SAS-streiken

SAS-streiken er over

Men selv om streiken er over, innstilles 61 avganger i Norge fredag. Det er ikke kjent hvor mange passasjerer som rammes.

SAS-STREIKEN: SAS-streiken er over etter at partene torsdag ble enige om en treårig avtale. Reporter / Video: Karin Madshus / Christian WehusVis merVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld ble SAS-streiken avblåst etter at partene torsdag ble enige om en treårig avtale. Fredag kanselleres 61 SAS-avganger i Norge, men det er foreløpig ikke kjent hvor mange passasjerer som rammes.

Innstillingene gjelder ved 14 av de 15 flyplassene SAS opererer fra, med unntak av Kirkenes i Finnmark, skriver NTB.

Flest innstillinger er det i Bergen, hvor 14 fly blir stående på bakken. Det viser en oversikt på Avinors nettsider klokka 4.15 natt til fredag.

- Har kostet penger

Etter at partene ble enige torsdag kveld, ville SAS-sjef Gustafson takke alle SAS-medarbeidere.

- Jeg vil passe på å takke alle SAS-medarbeiderne som har lagt all sin energi til å hjelpe kundene i denne situasjonen. Jeg vil også beklage til alle som ble rammet av konflikten. Nå håper jeg vi kan gå tilbake til det vi liker best – å fly kunder dit de vil når de vil, sier SAS-sjef Gustafson fra Stockholm.

Han sier det vil ta rundt ett døgn før flyene går som normalt.

- Dette har kostet penger. Det har også tatt på vårt omdømme overfor kundene, sier SAS-sjefen.

Dette har de blitt enige om:

- Det aller viktigste for oss har vært å sikre at medlemmene våre ikke mister jobben og har ansettelsestrygghet. Det har vi lyktes med, og samarbeidsavtalene inngår nå som en del av tariffavtalen, sier Christian Laulund, leder for SAS-pilotene i Norsk Flygerforbund på spørsmål fra pressen i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer