SAS-streiken over

Konflikten i SAS er over, og selskapet gir nå sine passasjerer kontrabeskjed: Det blir ikke så mange kanselleringer som først antatt, og alle skal møte på flyplassen til vanlig tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag gikk SAS ut og oppfordret passasjerene sine om ikke å møte opp på de 334 avgangene som etter planen skulle innstilles. Nå slår selskapet kontra:

- Vi ber folk møte opp på flyplassen til vanlig tid. De første timen vil passasjerene bli booket om til andre selskaper, og vi regner med å være i gjenge igjen i løpet av ettermiddagen, sier informasjonsdirektør Simen Revold til Dagbladet.no.

Det blir ikke så mange som 334 kanselleringer, fastslår han.

Løsning

De kabinansatte gjenopptar arbeidet umiddelbart etter at partene i natt ble enige om en avtale. Mye av konflikten bygde på misforståelser i teksten til omdisponeringsavtaler.

Etter at partene på eget initiativ i går kom sammen, ble misforståelsene ryddet av veien. I tillegg fikk de kabinansatte forhandlet fram en 4 prosent høyere lønn enn det Riksmeklingsmannen opprinnelig foreslo.

- Det har vært en voldsom prosess og en knalltøff natt. Men nå er også de to siste stridsmomentene på plass, sier leder John Lyng i Norsk Kabinforening (NKF) til NTB like etter at avtalen var i boks.

Også ledelsen i SAS er fornøyd med at konflikten er over. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange millioner kroner streiken har kostet, men ifølge Dagens Næringsliv kostet den første streikedagen 10 millioner i tapte billettinntekter.

- Vi er fornøyd med at vi har funnet en løsning. Vi er klar over belastningen denne konflikten har vært for kundene, og vi har funnet en løsning som er til å leve med for oss, sier Revold.

FORSINKELSER: Først på ettermiddagen regner SAS med å være i rute.