INTENSE FORHANDLINGER: I SAS' hovedkontor på Kastrup utenfor København fortsetter forhandlingene mellom flyselskapets ledelse og de ansattes fagforeninger, samtidig som deler av styret har reist til Stockholm til et krisemøte med selskapets banker. Foto: Stig-Åke Jönsson / NTB scanpix
INTENSE FORHANDLINGER: I SAS' hovedkontor på Kastrup utenfor København fortsetter forhandlingene mellom flyselskapets ledelse og de ansattes fagforeninger, samtidig som deler av styret har reist til Stockholm til et krisemøte med selskapets banker. Foto: Stig-Åke Jönsson / NTB scanpixVis mer

SAS-styret i krisemøte med bankene

De tre nordiske pilotforeningene bekrefter endelig tilbud til SAS-ledelsen. Samtidig har deler av SAS-styret reist til Stockholm for å avgjøre selskapets skjebne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Informasjonssjef for SAS i Norge, Knut Morten Johansen, bekrefter overfor Dagbladet forhandlingene pågår også etter den opprinnelige fristen midnatt.

- Forhandlingene pågår med formål om å finne en løsning i en veldig krevende situasjon. Jeg er ikke kjent med om det er satt en ny tidsfrist. Vi forholder oss fortsatt til at flyene vil gå som normalt mandag, sier Johansen til Dagbladet like etter midnatt.

Ifølge SVTs reporter på Kastrup Lufthavn, skal to SAS-flyvninger være innstilt. Det er foreløpig uklart om dette har sammenheng med den kritiske situasjonen i selskapet.

Danske TV2 melder at SAS-styret har avslått pilotforeningenes siste, og endelige, tilbud. Det samme melder SVT.

Det er ennå ikke bekreftet av SAS.

Ifølge svenske Dagens Nyheter skal SAS-styret i et krisemøte med bankene sine klokka 20 nå i kveld for å informere om forhandlingene mellom selskapet og fagforeningene.'

Samtidig fortsetter forhandlingene mellom selskapet og fagforeningene nå i kveld.

KAN HAN SMILE?: Konsernsjef  Rickard Gustafson i SAS har noen nervepirrende timer fram mot midnatt. Det er siste frist for å lande forhandlingene om selskapets videre liv. Foto: Leif R Jansson / NTB scanpix
KAN HAN SMILE?: Konsernsjef Rickard Gustafson i SAS har noen nervepirrende timer fram mot midnatt. Det er siste frist for å lande forhandlingene om selskapets videre liv. Foto: Leif R Jansson / NTB scanpix Vis mer

- Det er ennå ingen resultater å snakke om. Forhandlingene pågår fortsatt, bekrefter pressesjef i SAS, Elisabeth Manzi, overfor SVT nyheter.

Tidligere i kveld kom meldingen om at tre medlemmer av SAS-styret, inkludert styreleder Fritz Schur, hadde forlatt selskapets lokaler på Kastrup med retning mot Stockholm.

- Nå skal de ta en veldig viktig avgjørelse. Da er det bra om de kan sitte i fred og ro uten å ha journalister som smyger seg i buskene på utsiden, sier Elisabeth Manzi til nyhetsbyrået TT.

Søndag ettermiddag blir det bekreftet at midnatt er aller siste frist for å lande forhandlingene som avgjør selskapets videre liv.

Det er Danmarks Radio som meldte dette nå rett før klokka 17.

Lars Bjørkinge, leder av Dansk Pilotforening, bekrefter overfor DR nyheter at de tre nordiske pilotforeningene har kommet med et endelig utspill til SAS-ledelsen.

- Det er vårt endelige tilbud, det kommer ikke mer, sier Bjørking.

Meldingen kommer få minutter etter at SAS bekrefter at absolutt siste tidsfrist for forhandlingene utløper ved midnatt.

Ifølge de tre pilotforeningene, skal dette tilbudet imøtekomme SAS-ledelsens krav på en rekke punkter. Det er ennå ikke kjent hva ledelsen i selskapet mener om tilbudet fra pilotene. Styret har pilotenes forslag til vurdering.

Bjørking opplyser til DR nyheter at pilotforeningene er villige til å kutte omkostningene på lønn- og arbeidstid med til sammen 25 prosent. Gjennomsnittlig lønnskutt for pilotene skal ligge på 10 prosent.

Tidligere i dag kom det svært negative meldinger fra forhandlingene. Styreleder Fritz Schur i SAS sa til Danmarks Radio at forhandlingene med fagforeningene gikk veldig dårlig.

- Vi er helt enige med ledelsen i SAS om at den store utfordringen er pensjonsområdet. Vårt tilbud imøtekommer til fulle ledelsens økonomiske krav. Dersom de sier nei, må det bety at SAS-ledelsen har en annen agenda, eksempelvis at de vil omstrukturere selskapet, sier Bjørking.

Dagbladet følger situasjonen